طرز تهیه خورش مرغ افشاری مجلسی

محسن جعفری

1402/06/11

5 بازدید

0 نظر

0 از 5

غذاهای ایرانی

طرز تهیه خورش مرغ افشاری مجلسی

خورش مرغ افشاری یکی از انواع غذاهای سنتی ایرانی است که از زمان‌های دور به عنوان یک غذای مجلسی برای مراسم عزا و عروسی مورد استفاده قرار می‌گرفته است. این خورش به عنوان یک پیش‌غذا گرم و لذیذ برای پذیرایی از مهمانان مورد توجه قرار می‌گیرد. در واقع، خورش مرغ افشاری همانند چلو مرغ مجلسی محسوب می‌شود که با طعم دلپذیر مرغ در کنار انواع پلو و برنج، یکی از گزینه‌های عالی برای مهمانی‌ها می‌باشد. با ما در دستور پخت چهاربرگ همراه باشید.

 

مواد اولیه

مواد مقدار توضیحات
سینه یا ران مرغ 6 تکه
پیاز 1 عدد بزرگ
سیر 2 حبه
زردآلو قیسی 15 عدد
رب گوجه فرنگی خانگی 3 قاشق غذاخوری
نمک دودی سبزیجات چهاربرگ به میزان لازم
ادویه تند تند چهاربرگ به مقدار لازم
زردچوبه، ادویه کاری به مقدار لازم
زعفران دم کرده غلیظ ۱ قاشق غذاخوری
روغن مایع به مقدار لازم

دستور پخت

01

برگه های قیسی را در آب قرار دهید تا خیسانده شود. طرز تهیه خورش مرغ افشاری مجلسی مثل خورش مرغ و آلو است. برگه‌های زردآلو قیسی را در آب خیس کنید تا به خوبی نرم شوند.

02

مرغ را بعد از تمیز کردن در آب و نمک بخوابانید. راز درست کردن خوشمزه‌ترین مرغ دنیا برای انواع خورش مرغ یا چلو مرغ و زرشک پلو این است که ۳۰ دقیقه مرغ را در محلول آب و نمک ساده بخوابانید. سپس مرغ را خوب بشویید و بعد از خشک شدن مرغ آن را تفت دهید.

03

پیازها را نگینی یا خلالی نازک، یکدست و یک اندازه خرد کنید و آن را در روغن سرخ کنید تا تفت بخورند و سبک شوند. وقتی پیاز ها طلایی شدند حبه‌های سیر را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید.

04

وقتی بوی سیر سرخ شده بلند شد تکه‌های مرغ را به همراه کره به تابه خود اضافه کنید و تفت دهید. فلفل، زردچوبه، ادویه و نمک را اضافه کرده و تفت دهید. برای اینکه مزه مرغ شما عالی شود فراموش نکنید که از ادویه کاری استفاده کنید.

05

وقتی مرغ ها طلایی شدند مقداری آب جوش به ظرف اضافه کنید تا حدی که فقط روی تکه‌های مرغ را بپوشاند. اجازه دهید مرغ روی شعله ملایم گاز خوب بپزد و شما مرغ افشاری را بار گذاشتید.

06

در این فاصله رب گوجه فرنگی را در کمی روغن تفت دهید تا طعم خامی رب گرفته شود. برای اینکه یک خورشت غلیظ و لذیذ تهیه کنید، فراموش نکنید که به آن رب گوجه تفت داده شده اضافه کنید.

07

رب سرخ شده را به همراه قیسی‌ها به مرغ در حال پخت اضافه کنید. خورش را روی شعله ملایم گاز به مدت ۱ الی ۱ و نیم ساعت قرار دهید تا کامل بپزید.

08

در چند دقیقه پایانی پخت، در صورت تمایل کمی آبغوره به خورش اضافه کنید تا مزه‌ای خورشت شما به لذیذتر شود.

یکی از اسرار لذت بخشی در تهیه خورشت مرغ افشاری، استفاده از شیر نارگیل و زعفران دم کرده به میزان کافی است. این دو عنصر باعث می‌شوند تا خورشت غلیظ و عطرانی شود. همچنین، پخت مرغ به آرامی و با شعله گاز ملایم می‌تواند در ترکیب طعم‌دهنده‌ها بهبود آورد. زمان پخت مرغ نیز برای حصول از خورشت خوشمزه بسیار مهم است.

خورشت مرغ افشاری یک خورشت با کمی آب می‌باشد. برای سرو این خورشت، می‌توانید از انواع مختلف برنج‌های پلویی مانند زرشک پلو یا چلو ساده استفاده کنید. امیدواریم که از این دستور پخت لذت برده باشید، برای دیدین محصولات چهاربرگ اینجا کلیک کنید.


اشتراک گذاری دستور پخت :