طرز تهیه کباب کوبیده اصیل ایرانی

محسن جعفری

1402/05/09

5 بازدید

0 نظر

0 از 5

غذاهای ایرانی

طرز تهیه کباب کوبیده اصیل ایرانی

کباب به هر مدلی که باشد، جایگاه ویژه ای در فرهنگ وآشپزی ایرانی دارد. کباب ها معمولا شامل تکه ای از گوشت گاو، گوسفند، مرغ یا ترکیبی چرخ کرده از آنها هستند که بر روی سیخ فلزی یا چوبی تهیه و طبخ می شوند. لغت کباب برای هر ایرانی یادآور لحظاتی عمیق احساسی از کودکی تا بزرگسالی است. کباب ها معمولا در تمامی مناطق شهر تهیه و سرو می شوند و فرقی نمی کند که رستوران شیک و مدرن باشد یا یک مطبخ قدیمی در بازار محلی. در این دستور پخت همراه با چهاربرگ باشید.

دلایل زیادی برای محبوبیت کباب در بین ایرانیان وجود دارد از افزودن ادویه ایرانی چهاربرگ گرفته تا مرینیت کردن طولانی با پیاز رنده شده تا طبخ آنها روی زغال داغ که طعمی استثنایی را برای شما به ارمغان می آورد. یکی دیگر از دلایل خوش طعم بودن کباب ایرانی استفاده از مواد اولیه ساده اما باکیفیت در کنار تکنیک های خلاقانه برای ایجاد بافت و طعم دلپذیر در کباب است.

یکی از مهم ترین فاکتورهای تهیه کباب کوبیده اصیل ایرانی، تکنیک ورز دادن آن است. در تهیه کباب کوبیده باید تمام دقت و حواس خود را به ورز دادن گوشت، اندازه چرخ کرده گوشت و ادویه ها دقت زیادی به خرج دهید تا بتوانید لذیذ ترین کباب کوبیده را برای خود و اعضای خانوادتان تدارک ببینید.

گوشت کباب کوبیده باید تقریبا به مدت 10 -15 دقیقه حسابی ورز بدهید تا یک ماده یکنواخت و چسبناک برای چسبیدن به سیخ کباب ایجاد شود تا حین فرآیند کبابی کردن گوشت از سیخ جدا نشود.

به طور سنتی کباب کوبیده به همراه کره و یک عدد زرده تخم مرغ با برنج داغ سرو می شود. در نهایت برنج با سماق خوش رنگ و زیبا پوشیده شده، ضمنا این ترکیب جذاب خوش طعم و جذاب با نان تافتون، گوجه فرنگی کبابی، فلفل سبز، سبزیجات تازه و پیاز خام تکمیل می شود.

مواد اولیه

مواد مقدار توضیحات
پیاز متوسط 1 عدد
گوشت چرخ کرده ترکیب گوسفندی و گوساله 500 گرم
ادویه مخصوص چهاربرگ به مقدار لازم
فلفل سیاه به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
کره به مقدار لازم
آب پیاز 1 قاشق غذاخوری
آبلیمو تازه 1 قاشق چای خوری

دستور پخت

01

پیاز را در خرد کن بریزید و کاملا خرد و یکدست کنید. پیاز خرد شده را از ظرف خرد کن خارج کنید و آنقدر فشار دهید تا تمام آب آن خارج شود. به خاطر داشته باشید آب پیاز را برای بعد نگه دارید.

02

پیاز خرد شده را درون کاسه ای بریزید و به آن گوشت چرخ کرده، نمک و فلفل را اضافه کنید. ترکیب را به مدت بیش از 10 دقیقه ورز دهید تا یک خمیر یکدست و چسبناک بدست آورید. این ممرجله، گام بسیار مهمی برای اطمینان از بهم چسبیدن گوشت و انسجام گوشت کبابی روی سیخ است.

03

روی گوشت را بپوشانید و برای مدت 60 دقیقه در یخچال قرار دهید تا به خوبی مرینیت شده و استراحت کند. در این مدل منقل زغال را روشن کنید و کاملا آماده کنید اگر از کباب پز گازی برای اینکار استفاده می کنید حتما 15 دقیقه پیش از شروع کار آن را روشن و گرم نمایید.

04

بعد از گذشت مدت زمان ذکر شده مواد را از یخچال خارج کنید. مواد را به چهار قسمت تقسیم کنید. با استفاده از آب پیازی که از قبل کنار گذاشته بودید دستان خود را مرطوب کنید و یک قسمت از ترکیب گوشت را روی لبه صاف سیخ فلزی پهن کنید.

05

گوشت را روی سیخ پهن کنید و به خوبی فشار دهید تا به طول حدودا 15 -17 سانتی متر روی سیخ پهن گردد و روی هر طرف سیخ ضخامتی حدود 3 سانتی متر شکل بگیرد. در این مرحله فشردن گوشت روی سیخ بسیار مهم است تا از جدا شدن گوشت از آن جلوگیری شود. با استفاده از شصت و انگشت اشاره روی سطح گوشت خطوط مورب موازی به فشار 2 سانت از یکدیگر ایجاد کنید. این تکنیک، یک طرح سنتی روی کباب ایجاد می کند و از طرفی به شما این اطمینان را می دهد که گوشت به خوبی روی سیخ چسبیده است.

06

کره، آب پیاز، آبلیمو و نمک را در یک تابه کوچک روی حرارت ملایم با هم بجوشانید و کنار بگذارید.

07

اکنون سیخ های کبابی که آماده کردید را روی زغال از پیش آماده شده قرار دهید و اجازه دهید تا زمانی که روی گوشت کاملا تیره و سرخ شود و داخل آن مرطوب است روی آن بماند. در این مدت هر 30 ثانیه آنها را برگردانید. اینکار در مجموع 5-8 دقیقه زمان می برد.

08

این چرخاندن سریع باعث می شود که هر دو طرف گوشت به طور یکنواخت شروع به پختن کند و گوشت بیش از حد نپزد.

09

کمی قبل از اینکه کباب ها را سرو کنید به مایع سسی که آماده کردید با برس آغشته کنید. اکنون سیخ های کباب را در ظرف سرو قرار دهید و بلافاصله سرو کنید.

نکات تهیه کباب کوبیده اصیلی ایرانی

  1. همیشه بهتر است از گوشت چرخ کرده تازه و نه منجمد که درصد چربی کمی داشته باشد. این نسبت چربی در گوشت بافت مطلوبی را ایجاد می کند تا خمیر به سیخ بچسبد و اجازه می دهد چربی اضافی در طول فرآیند کباب کردن از بین برود.
  2. برای درست کردن کباب کوبیده روی ذغال یا روی کباب پز گازی باید از سیخ های پهن یک 2 سانتیمتری استفاده کرد.
  3. کباب کوبیده به طور سنتی مستقیماً روی زغال و بدون تماس مستقیم با گریل کباب می شود. اگر از گریل زغالی استفاده می کنید، به سادگی رنده گریل را بردارید تا سیخ ها روی ذغال ها قرار بگیرند.
  4. یکی از مهم ترین مراحل پخت کباب کوبیده، توجه به فرآیند چرخش است. پس از قرار دادن سیخ ها روی گریل، باید ظرف 30 ثانیه چرخانده شوند. این مرحله چرخش سریع باعث می شود که گوشت از هر دو طرف به طور یکنواخت شروع به پختن کند و از جدا شدن گوشت از سیخ جلوگیری کند. وقتی هر طرف به مدت 30 ثانیه کباب شد، کباب کردن هر طرف را حدود 4 دقیقه ادامه دهید.


اشتراک گذاری دستور پخت :