محسن جعفری
1402/06/04
5 بازدید
0 نظر
0 از 5
غذاهای ایرانی
کلم پلو یکی از جذابترین و خوشمزهترین غذاهای ایرانی است که با استفاده از گل کلم تهیه میشود و با ظاهری متفاوت نسبت به دیگر پلوها، بینظیر است. این غذا به واسطه ترکیب بین طعم مطبوع گوشت چرخکرده و خوراکی ملایم گل کلم، به یک تجربه ذائقی منحصربهفرد تبدیل میشود. با این دستور پخت چهاربرگ با ما همراه باشید.
معمولاً برای تهیه کلم پلو از گوشت چرخکرده استفاده میشود که به این غذا عمق و غنایی خاص میبخشد. اما در برخی موارد، از مرغ نیز برای تهیه این پلو استفاده میشود و به این نکته توجه داشته باشید که با استفاده از چاشنی مخصوص مرغ بوی ضحم آن را گرفته تا طعم دلچسب و لذتی متفاوت به آن ببخشید. در هر حال، سرشار از ادویههای خوشبو و مزهدهنده، کلم پلو تازگی و چشمنوازی را به سفره ما میآورد.
ترکیب ظاهری کلم پلو از جمله عواملی است که این غذا را از سایر پلوها متمایز میکند. کلمها به صورت دقیق و با دقت خرد کرد و به صورت لایه ای بین برنج میریزیم. که ترکیب رنگهای مختلف، ظاهری هنری و جذاب به پلو میبخشد. این تنوع ظاهری علاوه بر ایجاد لذت بصری، انگیزهای برای تجربه طعم متفاوتی از این غذا ایجاد میکند.
مطلب پيشنهادي: مزایا و اثرات آشپزی در سلامت روان
برای تهیه کلم پلو با گوشت چرخکرده، ابتدا کلمها به آرامی در مقداری روغن تفت داده و سپس با گوشت چرخکرده و چاشنی های خانگی چهاربرگ ترکیب میشوند. این ترکیب سپس با برنج مخصوص پلو ترکیب میشود و به آرامی در دیگ پلو پخته میشود تا بوی معطر ادویهها و مزهی لذیذ گوشت به برنج منتقل شود.
در نهایت، وقتی کلم پلو آماده میشود، به علاوه مزههای دلچسب آن، ظاهری زیبا و هنری نیز به همراه دارد. این غذا به دلیل تنوع طعم و شگفتی ظاهری که دارد، همیشه به عنوان یک انتخاب مناسب برای جشنها، مهمانیها و میزهای خانوادگی محبوبیت دارد و باعث خوشبویی و شادابی در اطراف خود میشود.
مواد | مقدار | توضیحات |
---|---|---|
برنج | 2 پیمانه | |
پیاز | ۱ عدد | |
فلفل دلمه ای | 1 عدد | |
گوجه فرنگی | ۲ عدد | |
کلم بروکلی | ۱۰۰ گرم | |
گل کلم | ۱۵۰ گرم | |
گوشت چرخ کرده | ۱۰۰ گرم | |
ادویه ایرانی چهاربرگ | 1 قاشق غذاخوری | |
زردچوبه | 1 قاشق غذاخوری | |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری | |
نمک دودی سبزیجات چهاربرگ | 1 قاشق غذاخوری | |
ادویه تند تند چهاربرگ | به مقدار لازم |
ابتدا برای کلم پلو باید برنج را خوب خیس کنید، برای این منظور ۲ پیمانه برنج را با آب ولرم بشویید و خیس کنید. بهتر است حداقل بیش از ۳۰ و یا بیشتر برنج خیس بخورد. سپس مقداری آب در قابلمه مناسب مورد نظر بریزید و بر روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید.
زمانی که آب درون قابلمه جوش آمد برنج را به همراه ۱ قاشق غذاخوری روغن و ۱ قاشق غذاخوری نمک در قابلمه بریزید. صبر کنید تا ۷ الی ۸ دقیقه از ریختن برنج بگذرد. سپس آبکش کرده و کنار بگذارید. قابلمه برنج را روی حرارت قرار دهید و به دلخواه ته دیگ بگذارید، می توان سیب زمینی و یا نان لواش باشد.
برنج را در قابلمه بریزید و درب قابلمه را بزارید تا دم بکشد. در ادامه کلم را به صورت بخار پز بپزید و بعد پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در ماهی تابه ای با مقداری روغن تفت دهید. پس از طلایی شدن پیاز، گوشت چرخ کرده را به همراه ادویه کاری، فلفل و نمک به تابه اضافه کنید و به خوبی مخلوط نمایید.
تا حدی که گوشت تغییر رنگ بدهد تفت دهید و بعد از آن گوجه را به صورت نگینی ریز و یا رنده شده به تابه اضافه کنید. فلفل دلمه ای را هم خرد کنید و به تابه اضافه نمایید. زمانی که فلفل دلمه ای ها پختند، نصف لیوان آب به تابه اضافه کنید تا گوشت چرخ کرده ها به خوبی پخته شود.
در مرحله آخر کلم و زعفران را به تابه اضافه کنید و دوباره تفت دهید. پس از مخلوط شدن کامل مواد درون تابه، مخلوط گوشت چرخ کرده را به قابلمه اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا مخلوط شوند. سپس در ظرف مورد نظر کلم پلو را به همراه انواع ترشی سرو کنید.
نوش جان