محسن جعفری
1402/05/03
5 بازدید
0 نظر
0 از 5
غذاهای ایرانی
تهیه فسنجان با گوشت قلقلی ممکن است برای بسیاری از افراد جدید باشد. اکثر ما فسنجان را با مرغ تهیه میکنیم و میدانیم که چقدر خوشمزه است. اما به چالش کشیدن خلاقیت و تهیه این خورشت خوشمزه با گوشت چرخکرده یک تجربه جدید است. در این مقاله همراه مجله چهاربرگ، با طرز تهیه فسنجان با گوشت قلقلی آشنا خواهیم شد.
فسنجان از جمله پرطرفدارترین انواع خورشتهای ایرانی است و همه بزرگ و کوچک آن را دوست دارند. این خورشت یکی از خورشتهای مجلسی است و وقتی با گوشت تهیه شود، طعم مجلسیتری به آن میبخشد. در این مقاله از مجله چهاربرگ، طرز تهیه فسنجان با گوشت قلقلی همراه با نکات لازم آن آموزش داده میشود. با ما همراه باشید.
همانطور که از نام این خورشت پیداست، برای تهیه آن میتوان انواع گوشت چرخکرده را به کار برد؛ اما مهم این است که گوشت اصلیترین ماده اولیه برای تهیه این خورشت خوشمزه است. بهترین ترکیب در طرز تهیه فسنجان با گوشت قلقلی، ترکیبی از گوشت گوساله و گوسفندی است که با افزودن ادویه مخصوص چهاربرگ می توانید این خورشت را به خوشمزگی باور نکردنی برسانید.
بهعلاوه، گردو نیز پایه اصلی فسنجان است و بدون آن اصلاً این خورشت هیچ است! تمام خواص گردو در این خورشت خوشمزه جمع شده و آن را به بهترین غذا برای میهمانیها تبدیل کرده است. توجه داشته باشید که بهترین گردو نیز در طرز تهیه فسنجان با گوشت قلقلی، گردویی است که چرب باشد و حسابی روغن پس بدهد.
توجه داشته باشید که مواد اولیه در طرز تهیه فسنجان با گوشت قلقلی، برای ۴ نفر مناسب است. اگر میخواهید مقدار بیشتری درست کنید، تنها کافی است که مواد اولیه را به نسبت مساوی افزایش دهید. مراحل طرز تهیه فسنجان با گوشت قل قلی بسیار ساده و آسان است. این غذا ابتدا طعم مخصوص خود را از گردو و رب انار میگیرد و سپس با گوشت قلقلی سرخشده تکمیل میشود. حال به مراحل تهیه این خورشت خوشمزه میپردازیم:
مواد | مقدار | توضیحات |
---|---|---|
گوشت چرخکرده | ۳۰۰ گرم | |
گردو چرخکرده | ۲۰۰ گرم | |
رب انار ملس | ۱ پیمانه | |
پیاز متوسط | ۲ عدد | |
رب گوجهفرنگی | ۱ قاشق غذاخوری سرخالی | |
زعفران دمکرده (دلخواه) | ۳ قاشق غذاخوری | |
شکر | به میزان لازم | |
نمک و فلفل و زردچوبه و روغن | به میزان لازم | |
ادویه مخصوص چهاربرگ | 1 قاشق چای خوری |
ابتدا باید گردو خورشتی را چرخ و لِه کنید. میتوانید گردو را ۲ بار با چرخگوشت چرخ کنید یا از میکسر استفاده کنید تا پورهای از آن تهیه شود. اگرچه چرخ کردن گردو مهم است اما در چرخ کردن آن زیاده روی نکنید.
گردوی چرخ شده را تفت دهید تا بوی خامی آن کم شود و رنگش تیرهتر شود. ۲ تا ۳ لیوان آب سرد روی گردو بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد. آب سرد باعث میشود که به گردو شوک وارد شود و روغن بیشتری پس دهد.
اکنون به سراغ آمادهکردن گوشت بروید. پیاز را با دنده ریز رنده کنید و آب پیاز را کاملا بگیرید. سپس پیاز رندهشده را در یک ظرف مناسب قرار داده و گوشت چرخکرده را به آن اضافه کنید.
مقداری نمک و ادویه ایرانی چهاربرگ نیز بریزید و گوشت را تا گرفتن انسجام کافی مخلوط کنید. گوشت ها را به صورت قلقلی دربیاورید و در کمی روغن سرخ کنید. دقت کنید که تمامی قسمت ها به یک اندازه سرخ شوند. گوشت قلقلی سرخشده را کنار بگذارید.
حدوداً ۳۰ تا ۴۰ دقیقه قبل از پایان پخت، نوبت به اضافهکردن رب انار میرسد. میتوانید رب انار را با شکر مخلوط کرده و سپس به قابلمه اضافه کنید تا همگن شود. میزان شکر را بسته به سلیقه خود تنظیم کنید. بهعلاوه، میتوانید رب گوجهفرنگی و زعفران دمکرده را نیز در این مرحله اضافه کنید. گوشت قلقلی سرخشده را نیز به مواد دیگر اضافه کنید.
توجه داشته باشید که اگر گوشت زیاد از حد در قابلمه بماند و جوش بخورد، ممکن است کیفیت غذا کاهش یابد. بعد از گذشت این مدت، فسنجان با گوشت قلقلی آماده سرو شدن است.
اگر به لیست خورشتهای ایرانی نگاهی بیندازید، فسنجان همواره جزو ۱۰ مورد اول خواهد بود. امروز با طرز تهیه فسنجان با گوشت قلقلی آشنا شدیم. این نوع فسنجان گزینهای مناسب برای مجالس و میهمانیهاست و همه افراد آن را دوست خواهند داشت. اگر از این دستور تهیه خوشتان آمد، حتما آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید و از محصولات چهاربرگ بازدید کنید.